maandag 31 oktober 2011

Voor u getest: Samsung 7700 3D Led-TV

Hier bij Wom denken we dat het 3D-experiment dat zo positief begon met de film van James Cameron (Avatar), een stille dood aan het sterven is. Geef maar toe, het is waarschijnlijk de schuld van de filmindustrie. Want in plaats van te investeren in innovatieve films (zoals Avatar er één was), hebben ze de kijker bij de neus genomen en minderwaardige 2D-films omgezet in 3D zonder meerwaarde maar wel met een stijging van het bioscoopticketje van ongeveer 33%.

Een regelrechte schande is het, denk maar aan Pirates of the Carribean 4 of andere Jason & the Argonauts. En met de 3D-tv is het net hetzelfde: ook hier werden live uitzendingen beloofd in 3D, een groot filmaanbod, sportwedstrijden in 3D....
En wat hebben we uiteindelijk gekregen? Een paar animatiefilmpjes (die zeker niet hetzelfde effect geven als in de bioscoop) en een testbeeld van Telenet in 3D.

Waarom dus een 3D televisie aanschaffen? Wel, we hebben de Samsung 7700 3D Led TV voor u getest.

We zetten de saaie (en véél te grote) bril op ons hoofd en zoeken een 3D-kanaal. Het demokanaal 333 van Telenet Digital is onze eerste stop, maar daar komen we wel teleurgesteld van terug. Een paar fragmenten van sportwedstrijden die ons niet kunnen bekoren. Wazige spelers en troebele beelden, vooral als je niet recht voor je scherm zit.

Ook kan je met je Samsungtoestel een 2D "omtoveren" tot 3D, maar helaas is het resultaat nog niet perfect. We zagen echt de meerwaarde niet in.

Bij de Samsung kwam een BluRay-schijfje bij van de film Monsters vs. Aliens. Dat was een schot in de roos, omdat deze film echt tot zijn recht kwam. Blijkbaar is het voor een animatiefilm veel gemakkelijker om een goed 3D effect te krijgen, dan voor een "gewone" film. Als we eerlijk zijn: Avatar en Kuifje en het Geheim van de Eenhoorn zijn in wezen toch animatiefilms, niet?

Voor 2000 euro kan je beter iets anders kopen, vinden wij. Een goede geluidsinstallatie, vette LED-Tv en natuurlijk een BluRay-speler.

Conclusie: ooit in een verre toekomst zal 3D-televisie misschien interessant worden (als je geen brilletje meer nodig hebt) maar op dit ogenblik is het gewoon een duur gadget.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten